Herkullinen pitsa

Pellilliseen pitsaa:
3 dl viileää vettä
25 g (⅓ pkt) hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 5-6 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
1 tlk paseerattua tomaattia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
1 tl mustapippuria
Voit käyttää perusketsuppia myös kastikkeen sijaa, lisäät vain sekaan valkosipulia ja oreganoa.

Täytteet:
Jokaisella on omat suosikkitäytteensä. Pitsan teossa on tärkeää, että eniten nestettä sisältävät täytteet – kuten tuore tomaatti tai ananas – tulisivat päällimmäiseksi. Näin ne eivät tee pohjasta löysää ja märkää.

Ohje:
1. Lisää kulhoon viileä vesi, suola, hiiva ja öljy
2. Lisää sekaan jauhot pienissä erissä, mutta älä vaivaa taikinaa.
3. Peitä kulho joko foliolla tai kelmulla ja anna kohota jääkaapissa noin 3h.
4. Kauli taikina uunipelin kokoiseksi ja lisää tomaattikastike tasaisesti koko pohjan alueelle.
5. lisää reilusti juustoa kastikkeen päälle.
6. Lisää haluamasi täytteet
7. Paista pitsaa 250 asteessa 12-15 minuuttia.

Tarjoiluehdoitus:
Tarjoa pitsa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Hyvää uutta vuotta kaikille.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.