Kun joulukinkku ei enää maistu

Kun joulu on takana ja joulupöydän antimia on syöty vatsantäydeltä, alkaa moni kaivata jo muunlaista ruokaa. Monella on kinkkua kaapissa vielä reippaasi. Tässä sinulle vinkkejä, mitä hyvää voit loihtia kinkun tähteistä.

27.13.2018

Kinkku- vihannespannari:
Tarvikkeet kuuteen annokseen:
6dl Maitoa
4dl Vehnäjauhoja
1 tl Suolaa
4 kpl Munia
2-3 Valkosipulin kynttä
1 kpl Sipuli/punasipuli
200-300g Joulukinkkua
1 rasia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
450g Suikalevihanneksia tai wok-vihanneksia
mausteiksi mustapippuri, basilika, ja paprikajauhe

Ohje:
1. Sekoita maito ja munat keskenään tasaiseksi
2. Lisää joukkoon jauhot pienissä erissä ja sekoita ne tasaiseksi taikinaksi
3. Lisää suola, mausteet ja valkosipuli taikinaan ja sekoita
4. Anna taikinan turvota 20-30 minuuttia
5. Suikaloi kinkku, puolita tomaatit ja silppua sipuli
6. Lisää vihannekset taikinaan
7. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunipannulle leivinpaperin päälle
8. Paista 250 asteessa 20-25 minuuttia tai niin kauan, kunnes pannari on kohonnut ja saanut kauniin värin

Tarjoiluvinkki:
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Pyttipannu uunissa eli Belmannin pannu
Tarvikkeet 5-6 annokseen
1kg Keitettyjä perunoita
400g joulukinkkua
2-3 sipulia
2dl ruokakermaa
Mausteiksi suolaa ja mustapippuria

Ohje:
1. Kuutio perunat ja kinkku, silppua sipuli
2. Laita aineksiet vuokaan ja sekoita aineet tasaisesti sekaisin
3. Lisää mausteet kermaan ja kaada maustekermaseos tasaisesti vuokaan
4. Paista 200 asteessa noin 25 min.

Tarjoiluvinkki:
Voit tarjota pannun paistetun kanamuna ja raikkaan salaatin tai etikkapunajuuren ja maustekurkun kanssa.


Karamellisoitu possu
Tarveaineet 4 hengen annokseen:
500g Joulukinkkua
1 rlk öljyä

Kastike:
2dl Vettä
1/5 dl Fariinisokeria
3 rlk Soijakastiketta
2 rlk Makeaa chilikastiketta
1 rlk HP tai vastaavaa maustekastiketta (ei pakollinen)

Ohje:
1. Ensin valmistetaan kastike. Kaada kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua voimakkaasti noin 10 min
2. Kun kastike on kiehunut kokoon, nosta kattila sivuun
3. Revi kinkku suikaleiksi tai pilko veitsellä ohuita suikaleita
4. Ruskista lihat pannulla rapeiksi
5. Valele kinkkujen päälle kastiketta ja anna pinnan hetken karamellisoitua pannulla.
6. Lisää vielä vähän kastiketta joukkoon. Voit ripotella päälle silputtua ruohosipulia.

Tarjoiluvinkki:
Tarjoa possu esimerkiksi Basmati- tai Jasminriisin kanssa.






Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.