Pappilan hätävara

26.12.2018

Joululta jää usein kakkuja ja pikkuleipiä syömättä. Niitä ei kannata heittää pois, vaan hyödyntää ruoanlaitossa. Näistä yli jääneistä jouluherkuista saat tehtyä helpon, edullisen ja todella herkullisen jälkiruoan.

4 hengen annokseen tarvikkeet:
150-200g pikkuleipiä/kahvikakkua (esim. Tiikeri)
1 prk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk Maitorahkaa tai Mascarpone-juustoa (n250g)
sokeria/ hunajaa
5 dl pakastemarjoja (ei pakollinen)

Ohje:
1. Murskaa keksit ja kakkupalat pieniksi muruiksi
2. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike kovaksi vaahdoksi
3. Lisää rahka/juusto joukkoon. Jos et pidä rahkan mausta, voit korvata sen vatkaamalla 2 purkkia vaniljakastiketta.
4. Lisää keksimurut joukkoon ja sekoita nostellen.
5. Lisää pakastemarjat joukkoon. Jos et halua käyttää marjoja, voit lisätä hieman enemmän (n.100g) keksimuruja.
6. Lopuksi mausta sokerilla/hunajalla oman maun mukaan.

Tarjoiluvinkki. Pappilan hätävara sopii aivan loistavasti vähän juhlavamman ateria jälkiruoaksi. Näyttävän jälkiruoan saat, kun kasaat sen esim. kuohuviinilasiin: Pohjalle keksimuruja, niiden päälle marjoja ja marjojen päälle kerros pappilan hätävaraa. Pinnalle voit ripotella vaikka suklaalastuja tai keksimuruja.

Jos kaappiin on jäänyt pähkinöitä, manteleita tai rusinoita, niin nekin käyvät pappilan hätävaraan oikein mainiosti. Rohkeasti vain kokeilemaan.


Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.