Helppo Pitsakranssi

Tarveaineet:
10 levyä lehtikaikinaa
150- 200g juustoraastetta
2 kananmunaa
Mausteeksi basilikaa, oreganoa ja valkosipulia

Täytteeksi voit laittaa oman valintasi mukaan mitä haluat.
Kuvan kranssin täytteinä on kinkkua, salamia ja tuoretta tomaattia.

Ohje:
1. Leikkaa lehtitaikinalevyt kulmasta kulmaan kolmioiksi.
2. Erottele valkuainen ja keltuainen munista eri astioihin.
3. Asettele kolmiot leivinparein päälle uunipellille niin, että keskelle jää sopivan kokoinen pyöreä aukko ja niin, että reunat ovat hieman päällekkäin. Sivele munan valkuaisella reunat, niin ne pysyvät paremmin kiinni.
4. Laita täytteet paksuimmalle kohdalle niin, että ensin juustoa pohjalle tasaisesti. Muista laittaa mausteet juuston päälle, jotta pohja saa makua ja mausteet levittyvät jokaiseen taikinakolmioon. Jos käytät esimerkiksi tomaattia tai ananasta kranssissa, laitta se/ne päällimmäiseksi. Laita täytekerrosten väleihin vähän juustoraastetta.
5. Taita taikinalevykolmiot järjestyksessä niin, että kärjet jäävät kranssin alle.
6. Voitele munan keltuaisella. Voit ripotella myös pinnalle juustoraastetta.
7. Paista 200 asteessa noin 20-25 min.

Tarjoiluvihje: Tarjoa pitsakranssi raikkaan salaatin ja majoneesi kanssa. Majoneesin voi laittaa pyöreään kuppiin kranssin keskelle. Voit käyttää kuppia reijän koon määrittämisessä, kun teet kranssia. Hyvän ja helpon majoneesiohjeen löydät täältä.

Kuvan majoneesi on paprikamajoneesia, joka käy hyvin salamin ja kinkun kanssa. Tonnikalan kanssa käy sitruunamajoneesi ja valkosipulimajoneesi käy kaiken kanssa.

Vinkki: Muista pitsojen (ja pitsakranssin) täyttämisessä laittaa täytteet kuivimmasta märimpään!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.