Vähän kevyempi lasagne

Tarveaineet:
1 sipuli
1 rkl öljyä
4-6 valkosipulin kynttä (ei pakollinen)
2 porkkanaa (raasteena)
2 tölkkiä tomaattimurskaa
200 g jauhelihaa
9-10 lasagne levyä
150 g juustoraastetta
3-4 tomaattia (viipaleina)
Mausteiksi pitsamaustetta, liemikuutio, mustapippuria.

Valmistus:
Kastike:
1. pilko sipuli ja kuullota se jauhelihan kanssa paistinpannussa tai kasarissa.
2. Lisää joukkoon raastettu porkkana, sekä mausteet ja anna porkkanan kuullottua hetki.
3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja liemikuutio.
4. Anna kastikkeen hautua hetki.

Lasagnen Kasaaminen:
Laita suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ohut kerros kastiketta ja
vähän juustoraastetta. Aseta kastikkeen päälle pastalevyjä vuoan koosta riippuen niin, että pohja peittyy. Lado vuokaan vuorotellen kastiketta, juustoraastetta ja levyjä.

Laita viimeisen levykerroksen päälle loppu kastike ja viipaloidut tomaatit. Lisää ihan viimeiseksi tasainen kerros juustoraastetta niin, että koko pinta peittyy ja laita vuoka uuniin.

Paista 200 asteessa noin 60 minuuttia.
Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilemista.

Lasagnesta saat helposti myös kasvisvaihtoehdon korvaamalla jauhelihan 2 dl:lla soijarouhetta ja jättämällä juuston pois (tai korvaamalla sen vegejuustolla). Turvota soijarouhe kasvisliemessä. Päällimmäiseksi juustoraasteen sijaan vähän runsaammin tomaattia, niin pinta ei pala. Valmistus samoin, kuin lihaversiossa.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa lasagne raikaan salaatin tai tomaattisipulisalaatin kera.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.