Jyväskylän hiihtolatujen tilannetiedotus – latupohjia tehdään ja ensilumenlatu muuttuu maksuttomaksi

Tiedote 23.12.19

Joulun alla lunta on satanut mukavasti Jyväskylän alueella hiihto-olosuhteiden näkökulmasta. Latupohjien tekoa tamppaamalla on päästy aloittamaan, latu-urien tekoon lumimäärä ei vielä kuitenkaan riitä. Muutamissa paikoissa latua on tehty jo hiihtämällä, mutta näillä laduilla hiihto tapahtuu hiihtäjän omalla vastuulla.

Laajavuoren noin kahden kilometrin mittainen ensilumenlatu on ollut hiihtäjien käytössä kaksi kuukautta. Ladun käyttö on ollut tänä vuonna ennätyksellisen vilkasta. Ladun maksullisuus päättyy sunnuntaina 23.12. ja jouluaatosta 24.12. alkaen latu on vapaasti maksutta kaikkien hiihtäjien käytettävissä. Ladun kunnostusvastuu on Jyväskylän liikuntapalveluilla ja latua kunnostaa Laajis Oy.

Liikuntapalvelut seuraa joulunpyhien aikana lumitilanteen kehittymistä. Latujen kunnostuksen etenemistä voi seurata kaupungin latuinfosta, josta saa ajantasaisen tiedon latujen käytettävyydestä osoitteesta http://www.jyvaskylanseutu.fi/kannat/latuinfo/.

Lisätietoja

Kari Häkkinen, liikuntapaikkavastaava
p. 014 266 4291, kari.hakkinen[a]jkl.fi