Ravintola Newroz

Asiakkaan ottaa vastaan
viihtyisäksi sisustettu sali

Loppukesän ja syksyn aikana Huhtakeskuksella liikkuessa ei voinut olla laittamatta merkille, että pitserian tiloissa tapahtuu. Arkan Mohammadi osti liiketilan, remontoi sen ja 10.12. 2018 uusi ravintola Newroz avasi ovensa.

Viihtyisään ravintolaan tulijaa tervehditään iloisesti tiskin takaa. Mohammadi hikoilee punatiilisen rakennelman edessä, joka asiaan vihkiytymättömästä näyttää entisajan puulämmitteiseltä leivinuunilta.
– Tämä on meidän hiiligrilli, Mohammadi esittelee samalla, kun löyhyttelee viuhkalla grillissä paistuvia vartaita.


Mohammadi valmistaa grillissä shish-vartaita. Hän ei suinkaan löyhyttele vartaita, vaan vartaiden alla kytevää hiillosta, joka kypsentää vartaat. Ravintolasalissa on asiakkaita ja Mohammadilla pukkaa kiirettä.
– Tämä on muuten ainoa tällainen hiiligrilli Jyväskylässä, hän ehtii kuitenkin työn lomassa kertoa.


Kiireestä huolimatta Mohammadi päättää kuitenkin esitellä myös sen osan ravintolasta, jonne sallitaan pääsy vain henkilökunnalta. Siellä, kyökin puolella, nurkassa seisoo aito tandoor-uuni. Syvällä kaasu-uunin pohjalla on isohkoja hiiliä, joiden päällä tandoor-leivät paistetaan.
– Myös tämä on ainoa laatuaan Jyväskylässä, mies kertoo ylpeänä.

Arkan esittelee valmista tandoor-leipää.
Tandoor-leipä paistetaan tandoor-uunin pohjalla olevien hiilien päällä.

Koska ravintolassa valmistetaan ruokaa perinteisen pitsauunin lisäksi myös tulta apuna käyttäen, leijuu liiketilassa ohut savuverho. Shish-vartaat ovat verrattavissa suomalaisiin lihavartaisiin, tandoor-leivästä voisi vetää ulkonäköyhtäläisyyden kotimaiseen ohrarieskaan. Eikä näitä tosiaan Jyväskylässä saa muualta, kuin tästä ravintolasta. Ravintolan pitsoihinkin on mahdollista saada “jotain erilaista”. Newrozista nimittäin voi tilata pitsan ruispohjalla, gluteenittomana tai vaikka vegejuustolla! Arkisin ravintolasta saa buffet-tyyppisen lounaan.

Ravintola Newroz
Nevakatu 1, puh. 0504717490
Avoinna:
ma-to 10-20
pe-su 10-21

Kotiinkuljetus 7 km säteellä
ma-to 10-19.30
pe-su 10-20.30
Ainoastaan yhden annoksen kotiinkuljetuksesta veloitamme 5€