Hopeapuu – kotiapua jo 20 vuotta

Monelle varmaan nimi Hopeapuu on tuttu Huhtakeskukselta, mutta mikä Hopeapuu on? Haastattelimme Irja Niemi-Kaijaa, joka toimii yhtenä yrittäjänä osuuskuntamuotoisessa yrityksessä.
– Hopeapuu on osuuskunta, joho kuuluu seitsemän jäsentä. Suurin osa jäsenistä on jo eläkkeellä olevia, mutta muutama on vielä työelämässä osuuskunnan ulkopuolellakin. Hopeapuu on palveluosuuskunta, sanoo Niemi-Kaija ja jatkaa:
– 11.5.2018 vietimme Hopeapuun 20-vuotisjuhlaa. Pääsääntöisesti toimintamme kohdistuu iän ja sairauden perusteella annettaviin siivous-, puhtaanapito- ja erilaisiin tukipalveluihin.

Hoeapuu Nevakatu 1

Niemi-Karja kertoo, että palvelut valikoituivat heti alussa, kun osuuskunnan jäsenet huomasivat vieressä sijaitsevan Huhtasuon päiväkeskuksen.
– Ajattelimme jo silloin, että alueella asuu vanhempaa väkeä, jotka varmasti tarvitsevat näitä palveluja, Hopeapuun yrittäjä sanoo.

Viihtyisässä toimitilassa Huhtakeskuksella tarjotaan asiakkaille hierontaa ja jalkahoitoja. Niemi-Kaija mainitsee, että myös kotikäynnit ovat mahdollisia, jos asiakas ei syystä tai toisesta pääse toimipisteeseen Huhtakeskukselle.
– Hoidimme myös ruokakuljetuksia asiakkaille, mutta siitä palvelusta olemme luopuneet. Niemi-Kaija kertookin, että toimii tällä hetkellä ainoana työntekijänä Hopeapuussa.

Niemi-Kaija on oikea terveysalan moniosaaja. Kuntohoitajan tutkinnon lisäksi hän on valmistunut ammattihierojaksi jo 1990-luvun alussa ja sekä jalkahoitajaksi vuonna 2010.

Hopeapuun asiakkaat ovat enimmäkseen seniori-ikäisiä, mutta hierottavana käy nuoriakin.
– Työssä mukavaa on se, kun näkee tyytyväisen asiakkaan ja saa kiitosta tehdystä työstä, Niemi-Kaija iloitsee.

Asiakkailta saatu palaute on hyvin monesti välitöntä ja usein kiitellään sitä, kuinka hyvin asiakkaan toiveet on otettu huomioon. Tulevaisuuden näkymät ovat ihan hyvät, vaikka asiakaskunnan ikärakenteen vuoksi tilanne voi muuttua nopeasti. Niemi-Kaija tähdentääkin, että heille ovat tervetulleita kaiken ikäiset asiakkaat Huhtasuolta ja lähialueilta.

Niemi-Kaija suosittelee asukkaiden käyttävän oman asuinalueensa palveluita, etteivät palvelut katoaisi alueelta.
– Tyytyväinen asiakas on paras mainos yritykselle ja siksi pyrin aina antamaa asiakkaalle parhaan mahdollisen palvelun, toteaa Niemi-Kaija.

Siivouksia ja ikkunanpesuja voivat tilata kaikki, jotka haluavat tai tarvitsevat palvelua. Näistä töistä on mahdollista saada kotitalousvähennys. Niemi-Kaija velottaa matkakorvauksen, jos matkan 10 kilometrin kokonaispituus (= 5 km suuntaansa) ylittyy. Matkakorvauksen suuruus on 0,42 €/km.

Tukipalvelu on tarkoitettu vain sellaisille henkilöille, jotka iästä tai sairaudesta huolimatta maksavat palvelut itse. Tällöin palvelun hinta on 26 €/h (alv. 0). Muille näitä palveluja haluaville tai tarvitseville palvelun hinta on 32,24 €/h.
– Jos asiakas saa yhteiskunnan tukea muualta näihin töihin, silloin tukipalvelua ei ole mahdollista saada Hopeapuulta, mainitsee Niemi-Kaija.
– Maksutapoina meillä käy käteinen. Myös laskun voi pyytä. Laskuun saa 14 päivää maksuaikaa. Ikkunanpesu- ja siivousaineet ja -välineet tulevat meiltä, jos ei muuta sovita asiakkaan kanssa, Niemi-Kaija kertoo.

Joten jos tunnet tarvitsevasi Hopeapuun palveluita, esimerkiksi hierontaa tai ikkunoiden pesua, ota yhteyttä puhelimitse 0400 487555.