Jyp irtisanoi Lauri Merikiven

SM-liigan 12. sijalla oleva JYP irtisanoi valmentaja Lauri Merikiven. Loppukaudeksi JYPiä tulee valmentamaan Risto Dufva. Dufva luotsasi JYPin kultaan 2008-09 kaudella ja seuraavalla kaudella vielä pronssiin. Dufvan valinta oli selvä, koska JYPn puheenjohtaja Jukka Seppäsen mukaan joukkue tarvitsee tarpeeksi ison muutoksen, että voidaan jahdata PlayOff-paikkaa.

JYPin kausi on takkuillut pahoin. 39 ottelusta on kerätty vain 50 pistettä ja sijoitus sarjassa on 12. Pudotuspelien viimeiseen paikkaa on nyt 8 pistettä, eikä se ole mahdotonta saavuttaa.

Viimein joukkuejohto heräsi

Keskustelufoorumeilla on käyty jo pitkään keskustelua ja ihmeteltyä, miksi Merikivi ei ole saanut potkuja. Kausi kulki tappiosta tappioon ja aika monessa muussa joukkueessa luotsi olisi saanut lähteä jo ennen joulua. On mielenkiintoista seurata miten Dufva saa joukkueen uuteen lentoon. Materiaalistaan se ei ole kiinni, sillä joukkueessa on kokeneita pelaajia, vaikkakin jotkut toimittajat on arvostellut JYPin tämän kauden joukkuetta pappaporukaksi. Perjantaina 18.1. selviää, luisteleeko Hippoksen jäälle aivan uusi JYP.