Tuntematon mestari

Kuva: Cata Portin

Ohjaus: Klaus Härö
Käsikirjoitus: Anna Heinämaa
Pääosissa: Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Amos Brotherus
Genre: Draama
Kesto: 1 h 35 min
Tuotantomaa: Suomi
Tuotantovuosi: 2019

Synopsis: Finnkinon Kuukauden elokuva tammikuussa 2019!
”Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.”


Klaus Härön Tuntematon mestari kuljettaa hyvin lomittain kahta eri teemaa: Yhtäältä elokuvan pääteema on Helsingin taidekaupan pienet piirit, joissa ollaan kateellisia ja puukotetaan selkään, mutta joukkoon mahtuu myös ystäviä. Toisaalta elokuva käsittelee hankalia ja etäisiä perhesuhteita. Nämä erilaiset teemat on kiedottu hyvin yhteen ja juoni kulkee selkeästi ja loogisesti.

Näyttelijätyö on vakuuttavaa ja takuuvarmaan, onhan rooleissa konkarinäyttelijöitä. Nuoren Amos Brotheruksen suoritus väärin ymmärrettynä nuorena on todella hyvä. Elokuvan värimaailma on mielenkiintoisesti seepia, mutta sopii leffan aiheeseen, kuin hansikas käteen. 4/5

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.