Tomaattinen jauhelihakeitto

dav

Talviseen tiistaihin sopii hyvin runsasmakuinen keitto. Perinteiseen jauhelihakeittoon saa uutta makua ja väriä pienellä “Italia-lisällä”.

Tarveaineet 6 annokseen:
400 g jauhelihaa (naudan jauheliha sopii parhaiten)
1 sipuli
4-5 perunaa (lajike saa olla jauhoinen) tai 1-2 dl makaroonia
n. 8 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 pussia keittojuureksi tai suikalevihanneksia
1 tölkki valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa (normaalikin käy)
mausteeksi mustapippuria, timjamia ja suolaa, lisäksi yksi maustekurkku ja persiljaa

Ohje:
1. Pese ja kuori perunat
2. Lisää kattilaan perunat ja pakastejuurekset.
3. Lisää nestettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät
4. Pilko sipuli ja paista ne pannulla lihan kanssa
5. Lisää kattilaan lihat, sipuli ja tomaattimurska sekä mausteet ja anna hautua

Tarjoiluvaihtoehto:
Tarjoa keitto suikaloidun maustekurkun ja persiljan kanssa. Lisukkeeksi keitolle käy patonki tai maalaisleipä.