Asiantuntioiden neuvo kaikille: Älä käytä Internet Exploreria

Useat tietoturva-asiantuntijat ja tietoturvayritykset ovat julkaisseet raportin, jossa neuvotaan ihmisiä olemaan käyttämättä Internet Explorer-verkkoselainta.

Britteinsaarien Cert-yksikkö ohjeistaa käyttämään joko Firefox- tai Chrome-selainta internetselailussa. Explorer 6-11 -selaimissa on raportoitu jo kesällä tietoturva-aukko, jota Microsoft ei ole vielä korjannut. Microsoftilta ei ole myöskään tullut mitään ilmoitusta, milloin se aikoo korjata ko. aukon.

Microsoft kertoo, että tietoturva-aukkoa on käytetty tiettyihin käyttäjiin kohdistuvissa hyökkäyksissä esimerkiksi niin, että käyttäjää houkutellaan katsomaan Explorerilla tiettyä linkkiä, jonka avaamalla verkkosivu asentaa automaattisesti koneelle haittakoodin. Aukko johtuu Explorerin ja Windowsin tavasta käsitellä MIME (multipurpose internet mail extensions) sisältöä. Tämän aukon takia hyökkääjä voi muun muassa lähettää sähköposteja tekeytymällä käyttäjksi tai mm. vakoilla aukon kautta kaapattua konetta.

Jos koneellasi ei ole vielä joko Firefox- tai Crome-selainta saat ne ladattua alla olevista linkeistä.

Moxilla Firefox

Google Chrome