Elokuisen Jyväskylän MM-rallin reitti julki – viime kesän ruuhkista pyritään nyt eroon

Audi Quatro
kultaiselta B-ryhmän ajoilta.

Jyväskylän MM-rallin ensi kesän reitti pohjautuu hiottuna ja korjattuna viime vuonna uudistettuun ja kiiteltyyn runkoon.

Jyväskylän MM-rallin reitti uudistettiin reippailla linjoilla viime kesänä. Uudistus sai yleisöltä, kilpailijoilta ja tiimeiltä runsaasti kehuja, mutta kipukohtiakin jäi hoidettavaksi ensi kesää ajatellen.

Viime kesänä ongelmia syntyi parin erikoiskokeen ruuhkauduttua niin, että kaikki katsojat eivät ehtineet erikoiskokeille ja kilpailijoillakin oli hankaluuksia ehtiä lähtöön.

– Esimerkiksi perjantaina Oittilan erikoiskokeelle oli kilpailijoilla ja katsojilla vaikeuksia päästä keskellä päivää. Nyt Oittila on aikataulutettu uudelleen aamun ensimmäiseksi. Kilpailijat saadaan vietyä eri reittiä ja uskon, että näin ongelma korjautuu, kertoo reitistä vastaava apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen AKK Sports Oy:stä.

Rallikomeetta Kalle Rovanperä, 18, ei hätkähdä, vaikka haastavana pidetty Oittila Korpilahdella on siirretty pitkän perjantaipäivän alkuun.

– Periaatteessa se on ensimmäinen kunnon pätkä rallissa. Se on aika tekninen, varsinkin kun viime vuonna siihen lisättiin pikkutie alkuun. Vaikea pätkä aloittaa ralli, mutta on ihan mielenkiintoista lähteä aamulla vetämään sieltä.

Lue koko juttu ja katso reittikartta täältä

Teksti: Yle uutiset