Tiia ja Salla saksivat huhtahiuksia

Huhtakeskuksella sijaitseva Huhtahius on huhtasuolaisille apua antava paikka, jos kärsii ns. huonosta hiuspäivästä. Huhtahiuksessa asiakkaita palvelee kaksi iloista parturi-kampaajaa Tiia Suomalainen ja Salla Nieminen. Kummallakin nuorella naisella on yli kymmenen vuoden kokemus kampaamoalalta.
– Yrityksen omistaa siskoni, joka on myös Lutakossa sijaitsevassa Torihiuksessa yrittäjänä. Me olemme tässä vuokratuoliyrittäjinä, kertoo Suomalainen.
– Vuokratuoliyrittäjyys tarkoittaa sitä, että olemme itsenäisiä yrittäjiä toisen yrityksen alla, Suomalainen selventää. Hän mainitsee, että näin yrittäjäriskit ovat vähän pienemmät.


Tiia Suomalainen

Suomalaiselle alalle ryhtyminen oli ihan selvää jo pienestä tytöstä lähtien kun hän pääsi seuraamaan siskonsa työskentelyä.
– Minusta kasvoi kampaaja, hän naurahtaa. Suomalainen opiskeli oppisopimuksella parturi-kampaajaksi siskonsa liikkeessä.
– Minulla ajatus parturi-kampaajan urasta heräsi yläasteella, Nieminen mainitsee. Yläasteen jälkeen hän haki Viitaniemen ammattioppilaitokseen parturi-kampaamolinjalle ja valmistui vuonna 2006.
– Tämä ammattihan on jatkuvaa kouluttautumista. Hiusmallit, kampaamotuotteet ja trendit muuttuvat kokoajan ja siksi pitää jatkuvasti opiskella lisää, naiset tuumaavat.


Salla Nieminen

Asiakaskunta Suomalaisella ja Niemisellä on “ihan vauvasta vaariin”. Naiset listaavat työn hyvät ja huonot puolet.
– Työn hyvä puoli on, kun oman kädenjäljen näkee saman tien. Palkitsevinta tietysti on, kun tuolista nousee tyytyväinen asiakas, Suomalainen summaa ammatin plussia.
– Työssä on myös huonoja puolia. Parturi-kampaajan ammatissa käytettävät aineet aiheuttavat monille allergioita, jotka ovat lisääntyneet alalla aika lailla, valottaa puolestaan Nieminen ammatin varjopuolia. Huhtahiuksesta lötyykin ulkomaalaisten tuotesarjojen lisäksi myös Allergia- ja astmaliiton hyväksymä täysin tuoksuton tuotesarja.
– Oma ja varsinkin asiakkaan terveys on meille molemmille todella tärkeä asia, Huhtahiuksen parturi-kampaajat toteavat.

Suomalainen käy Huhtasuolla töissä Lievestuoreelta käsin.
– Täytyy myöntää, että ennakkoluuloja Huhtasuosta oli. Moni moitti aluetta, mutta olen todella positiivisesti yllättynyt, miten mukava alue tämä on. Täällä on mukavia ihmisiä, eikä meillä ole koskaan ollut mitään ongelmia tässä ollessamme. Huhtakeskus on oikein hyvä paikka tehdä töitä ja yrittää, kertoo lievestuorelainen käsityksien muutoksesta Huhtasuota kohtaan.

Suomalainen ja Nieminen tarjoavat parturi-kampaamon peruspalvelut, eli hiusten leikkaukset, värjäykset ja permanentit sekä hiusten hoitokäsittelyt.
– Lisäksi teemme kulmien ja ripsien kestovärjäyksiä, kulmien muotoiluja ja parran muotoiluja. Rastojen ja pidennyksien kohdalla joudumme valitettavasti sanomaan, että niitä meiltä ei saa, kertoo Nieminen tarjottavista palveluista.

Ovesta astuu sisään äiti kahden pojan kanssa, joten on aika päästää Tiia Suomalainen ja Salla Nieminen jatkamaan töitään.

Huhtahiuksen löydät osoitteesta Nevakatu 1
0440 9995445 ja Facebookissa Huhtahius