If Beale Street Could talk

Ensi-ilta: 8.2.2019
Kesto: 2 h
Genre: Draama (sisältää seksiä)
Ikäraja: 12
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Barry Jenkins
Pääosissa: KiKi Layne, Stephan James, Regina King

Synopsis:
19-vuotias Tish ja 22-vuotias Fonny ovat olleet lapsesta asti ystäviä, nyt he ovat menneet kihloihin ja odottavat ensimmäistä lastaan. Heidän onnensa murskautuu, kun Fonny pidätetään ja tuomitaan vankilaan rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Heidän vanhempansa tekevät kaikkensa saadakseen Fonnyn takaisin Tishin luo ja todistaakseen hänen syyttömyytensä. 1970-luvun Harlemiin sijoittuva IF BEALE STREET COULD TALK on kaunis rakkaustarina, joka perustuu James Baldwinin romaaniin ”Jos tämä katu osaisi puhua”. Sen on ohjannut MOONLIGHT-elokuvasta parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Barry Jenkins.

If Beale Street could talk -elokuvassa seurataan kahden nuoren, Tishin ja Fonnyn, elämää yhdeksän kuukauden ajan. Tarinan juoni hyppii edes takaisin kahden ajan – menneen ja nykyisyyden – välillä, mutta se tehdään hyvin. Mennyttä aikaa kuvatessa Tish toimii osittain tarinansa kertojana ja näin ollen pitää katsojan kärryillä siitä, mitä menneessä tapahtui. Nykyisyydessä Fonnyn rooli on huomattavasti pienempi, kuin Tishillä, mutta menneisyyttä kuvatessa Fonny pääsee esille.

Tätä elokuvaa on jotenkin vaikea arvostella, koska siitä ei oikein löydy arvosteltavaa. Käsikirjoitus ja juonenkuljetus toimii niin loistavasti, että leffasta ei jää avoimia kysymyksiä tai omituisia “mitä tekemistä tällä on minkään kanssa” -ajatuksia. Jotkin tilanteet tai tapahtumat saattavat vähän aikaa leijua ilmassa, mutta elokuva antaa edetessään vastauksen näihinkin.

If Beale Street could talk on elokuva kahden tummaihoisen nuoren rakkaudesta 1970-luvun Amerikassa. 5/5