Keski-Suomessa on laadittu alueellinen riskiarvio

Arvioinnin pohjalta keskeisimmäksi huoleksi nousee pakkasjaksolle osuvan talvimyrskyn seuraukset. Talvimyrskyn seurauksena ilmenee nopeasti sähkökatkoja ja lämpöenergian jakeluongelmia. Myös tietoliikenneyhteydet, logistiikka sekä vesihuolto häiriintyvät pitkien sähkökatkojen aikana, kerrotaan Keski-Suomen pelastuslaitoksen tiedotteessa.
– Kuten vuoden vaihteessa viimeksi näimme, talvimyrsky voi aiheuttaa laajoja sähkökatkoksia maakunnassamme. Samanaikainen runsas lumentulo voi estää liikennöinnin haja-asutusalueilla, jolloin sähkökatkoksen piirissä olevat asukkaat jäävät saarroksiin koteihinsa. Pakkasjaksolla asunnot jäähtyvät nopeasti ja jos tietoliikenne tai matkapuhelin ei toimi, ulkopuolelle ei välttämättä saada yhteyttä. Tuolloin huolenaiheena ovat erityisesti yksin asuvat ikäihmiset. Myös kotihoidon ruokapalveluiden tai turvapuhelimien varassa olevat kotipalvelun asukkaat ovat nopeasti pinteessä, kertoo suunnitelman koostamisesta vastannut maakunnallisen varautumisen vastuuvalmistelija Jarkko Jäntti.

Lue koko tiedote K-S pelastuslaitoksen sivulta