Lihalaatikko

dav

Lihalaatikko on varmasti vähän vanhemmalle väelle tuttu herkkuruoka. Itse olen saanut tutustua tähän herkkuun, kun isäni teki tätä välillä viikonloppuruoaksi.

Tarvaineet 4 hengelle:
10 perunaa (jauhoinen lajike)
400 g porsaan kylkisiivuja
1 iso sipuli
3 munaa
4 dl maitoa
Mausteiksi suolaa ja mustapippuria (grillimaustetta).

Ohje:
1. Viipaloi perunat ohuehkoiksi viipaleiksi ja sipuli isohkoiksi kuutioiksi.
2. Puolita kylkiviipaleet kahteen osaa.
3. Kasaa peruna, sipuli ja liha kerroksittain vuokaan tai pataan.
4. Muista laittaa mausteita jokaiseen väliin, jotta laatikko maustuu tasaisesti.
5. Päällimmäiseen kerrokseen kylkisiivuja ja grillimaustetta.
6. Tee munamaito ja kaada se vuokaan/pataan.
7. Paista 175 asteisessa uunissa noin 2 h. Suojaa paistoastia esimerkiksi foliolla ensimmäisen tunnin jälkeen, niin pinta ei pääse kuivumaan liikaa.

Tarjoiluehdotus:
Tämä ruoka on kuin luotu etikkapunajuurille tai maustekurkuille.