Liikennejärjestelyistä Matti Nykäsen hautajaisiin liittyen

Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan 27.2.19 klo 10.46 Jyväskylän osalta seuraavaa:

Poliisi valvoo ja ohjaa liikenteen sujumista Matti Nykäsen hautajaisiin liittyen tulevana lauantaina. Omaisten ja poliisin kehotus on, että yleisö seuraa hautajaissaattoa katujen laidoilta eikä aja vain läheisille tarkoitetun hautajaissaattueen perässä. Julkisten liikennevälineiden käyttö on suositeltavaa tapahtuma-aikana. Poliisi ajaa saattueen alussa ja omaisten autojen lopussa.

Hautajaissaatto alkaa Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelista Puistokadulta noin kello 13. Tilaisuuteen on kutsuttu vain Nykäsen lähimmät ihmiset, ja paikalla on järjestyksenvalvojia. He eivät päästä ylimääräisiä henkilöitä lähelle kappelia.

Hautajaissaattueen reitti: Puistokatu – Taulumäki – Vanha Saarijärven tie – Prisman kiertoliittymä – Ruokkeentie – Laajavuori – (minuutin pysähdys) – Seppälänkangas.

Laajavuoressa alastulorinteen alueella on järjestyksenvalvojia, jotka osoittavat paikalle saapuneille ja medialle paikan, josta voi kuvata. Paikalle on hyvä saapua ennen kello 13.00.

Muistotilaisuus on yksityinen, eikä sinne pääse sivullisia.

Hautajaissaattue aiheuttaa joitakin katkoksia liikenteessä noin kello 13 asti.
– Kehotan yleisöä kunnioittamaan hautajaissaattueen ja omaisten yksityisyyttä ja antamaan saattueelle vapaan tien, sanoo järjestelyistä poliisissa vastaava komisario Juha Mäntynen.

Poliisi ei tiedota hautajaisiin liittyen enempää, koska kyseessä on yksityinen tilaisuus. Tarvittaessa poliisi tiedottaa vielä liikenteeseen liittyen lauantaina.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi