Liikenneturvallisuuden vaarantamisia ja rattijuoppoja

Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan 6.2.19 klo 08.45 Jyväskylän osalta seuraavaa:

5.2. klo 17.15
Hätäkeskukseen tuli ilmoitus linja-auton ja henkilöauton välisestä liikenneonnettomuudesta. Poliisille selvisi tapahtumapaikalla, että linja-auton kuljettaja oli kääntämässä ajoneuvoaan Vaajakoskentieltä vasemmalle kohti moottoritietä. Linja-auton kuljettaja ei havainnut vastaantulevaa henkilöautoa, vaan kääntyi tämän eteen. Linja-auton kyydissä oli kaksi matkustajaa, joille ei aiheutunut henkilövahinkoja. Henkilöauton kuljettajalle aiheutui törmäyksessä lieviä vammoja ja henkilöauto vaurioitui ajokelvottomaksi. Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

6.2. klo 01.00
Lohikoskentien ja Vapaaherrantien risteyksessä tapahtui täysperävaunurekan sekä henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Ajoneuvot lähestyivät risteystä samanaikaisesti, mutta henkilöauton kuljettaja havaitsi täysperävaunurekan vasta risteysalueella. Hän yritti välttää törmäyksen, mutta auto luisui rekan eteen osuen sen oikeanpuoleiseen kylkeen. Henkilöauton kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukeman ja hänet kuljetettiin tarkastukseen keskussairaalaan. Henkilöauto vaurioitui ajokelvottomaksi. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä törkeänä rattijuopumuksena.

6.2. klo 01.34
Hätäkeskukseen ilmoitettiin autosta, joka osui 9-tiellä kaiteeseen ja ajautui siitä penkereelle. Paikalle mennyt poliisipartio tapasi autosta sen kuljettajan, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen lukeman. Paikkatutkinnan perusteella auto oli törmännyt kulkusuunnassaan vasemmalla puolella olevaan kaiteeseen ja kimmonnut siitä tien oikealle puolelle päätyen lumipenkkaan. Poliisi tutkii asiassa liikenneturvallisuuden vaarantamista ja rattijuopumusta.