Nopea juustoinen kalakeitto

Kuva:Flickr.com Sean Boyle

Tämä ruoka on varsinainen “laiskanmiehen” kalakeitto: ei tarvitse kuoria, pilkkoa, eikä paloitella. Ainekset vaan kattilaan ja hetken päästä pöytään syömään.

Tarveaineet neljään annokseen:
1 kg peruna-sipulisekoitus (pakaste)
2 pussia suikalejuureksia (pakaste)
400 g pakasteseitä
4 dl ruokakermaa
1 rasia tuorejuustoa
mausteeksi kalaliemikuutio, mustapippuri ja tilli

Ohje:
1. Lisää kattilaan pakastejuurekset, kalaliemikuutio ja vettä sen verran, että pinta ei peity.
2. Pilko sei sopiviksi annospaloksi.
3. Kun vesi kiehuu, lisää kalapalat ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
4. Laita keittoon kerma, juusto ja mausteet.
5. Keitto on valmis tarjoiltavaksi, kun kerma on lämmintä ja juusto sekoittunut tasaisesti keittoon.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa keitto tuoreen leivän tai esimerkiksi Focaccian kanssa, ohjeen löydät täältä.

Jos et pidä kermaisesta kalakeitosta, saat muunnettua reseptin helposti esimerkikisi tomaattiseksi kalakeitoksi korvaamalla kerman tölkillisellä tomaattimurskaa.