Penkkariajelu keräsi kadunvarsiin runsaasti ihmisiä säästä huolimatta

Räntäsateesta huolimatta
oli ilmassa juhlan tuntua

Jyväskylän abiturientit ajelivat tänään kuorma-autojen lavoilla keskustassa. Kyseessä oli penkkarit, josta kevään ylioppilaskokelailla alkaa lukuloma tulevia ylioppilaskirjoituksia varten. Penkkariajelu keräsi keskustan alueelle runsaasti yleisöä ja autojen lavalta satoi karkkia kilpaa taivaalta tulleen lumen kanssa.

Ylioppilaskokelaita on Jyväskylän lukioissa tänä vuonna kaikkiaan 1022. Jyväskylässä penkkariajelu järjestettiin muista Suomen lukioista poiketen viikkoa aikaisemmin. Tällä järjestelyllä abit saavat viikon pidempään aikaa valmistautua ensimmäiseen ylioppilaskokeeseen. Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 12.3. äidinkielen (suomi/ruotsi) lukutaidon kokeella. Vieraskieliset tekevät samana päivänä suomi/ruotsi toisena kielenä -kokeen.