Pienen budjetin lehtipihvi

Tarveaineet kahdelle isolle tai kolmelle normaalikokoiselle lehtipihville:

400 g jauhelihaa
Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja grillimaustetta

Ohje:
1. Jaa jauheliha kahteen tai kolmeen osaa.
2. Muotoile jauhelihasta painelemalla tai kaulimella ohut iso pihvi kahden leivinpaperin välissä.
3. Paista pihvi kuumalla pannulla. Jos pihvi ei meinaa irrota paperista, laita se 30 min pakastimeen ja paista sitten jäisenä.
4. Lisää mausteet pihvin päälle ja tarjoile suoraan pannulta.

Tarjoiluvinkki:
Tarjoile lehtipihvi salaatin ja esimerkiksi ranskalaisten perunoiden kanssa. Myös itsetehdyt lohkoperunat sopivat.

Juhlavamman saat, kun teet uuniperunat viipaloidusta perunasta. Ohje on helppo. Laita peruna kahden ruokaveitsen väliin ja viipaloi peruna ohuiksi viipaleiksi. Veitset estävät perunasiivujen irtoamisen ja peruna pysyy “kokonaisena”. Laita perunat uunipellille ja mausta lirauksella öljyä ja suolalla. Paista 200 asteessa noin 20-30 min riippuen perunoiden koosta.