Poliisilla vilkas lauantai-ilta

Poliisin lauantai-ilta oli tavanomaisen vilkas sekä Keski-Suomessa että Pirkanmaalla. Kiinni jäi rattijuoppoja ja ajo-oikeudettomia. Metelöintiä käytiin hiljentämässä ja erimielisyyksiä ratkomassa niin kotioloissa kuin yleisilläkin paikoilla. Aamuyön tunteina selviteltiin pahoinpitelyjä ja nahisteluja. Häiriöpäihtymyksen takia joidenkin yöpymispaikaksi valikoitui betonihotelli. Ohessa poimintoja yksittäisistä tapahtumista Jyväskylästä. Sisä-Suomen poliisin tiedote 17.2. klo 07.06.

Suuruspääntiellä klo 18.45 tavattua henkilöautoa kuljettanutta miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 1970-luvulla syntynyt mies oli lisäksi ajo-oikeudeton. Hänet vietiin verikokeisiin, koska alustava huumetesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille.

Kalevankadulla pysäytettiin klo 22.11 liikennetarkastukseen henkilöauto, jota kuljetti 1970-luvulla syntynyt nainen. Auto oli katsastamaton ja kuljettaja ajo-oikeudeton. Kiinnijääminen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta oli naiselle viides kerta vuoden sisään.

Poliisipartio alkoi klo 03.16 pysäyttää henkilöautoa liikennetarkastukseen Kangasvuorentiellä. Tarkastettavan henkilöauton kuljettaja ei noudattanut pysäytysmerkkiä, vaan jatkoi ajoa normaalilla ajonopeudella Nevakadulle ja Suluntien kautta Huhtakeskuksen pysäköintialueelle. Pysäköintialueella kuljettaja ajoi ostoskeskuksen rakennusten väliin, pysäytti auton ja lähti juosten karkuun. Poliisi juoksi hänet kiinni. Kuljettajaksi osoittautui nuori aikuinen mies, joka oli ajo-oikeudeton ja päihtynyt. Puhalluskokeen tulos oli 0.90 mg/l. Kuljettaja vietiin verikokeisiin törkeän rattijuopumusepäilyn takia. Tämän jälkeen matka jatkui poliisiasemalle. Rikosilmoitukseen kirjattiin törkeä rattijuopumus, liikennerikkomus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus.

1970-luvulla syntynyt nainen kuljetti henkilöautoa Laajavuorentiellä klo 03.34. Tutkittavaksi tuli ajoneuvoverorikkomus ja ajoneuvorikkomus, koska autosta oli ajoneuvovero erääntynyt ja katsastus laiminlyöty. Kuljettaja oli ajo-oikeudeton. Kiinnijääminen oli kuudes kerta vuoden sisään.

Poliisipartio sai klo 04.10 ilmoituksen pahoinpitelystä, joka oli tapahtunut n. 15 minuuttia aiemmin Kauppakadulla sijaitsevassa ravintolassa. 1990-luvulla syntynyt miestä oli tönäisty samaa ikäluokkaa olevan miehen toimesta sillä seurauksella, että asianomistaja oli kaatunut. Mies loukkasi silmäkulmansa. Rikoksesta epäilty oli poistunut paikalta, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi