Risto Räppääjä ja pullistelija

Kuva: Finnkino

Ensi-ilta: 15.2.2019
Kesto: 1 t 23 min
Genre: Perhe-elokuva
Ikäraja: Sallittu kaikille
Levittäjä: Nordisk Film
Käsikirjoitus: Perustuu Tiina ja Sinikka Nopolan saman nimiseen kirjaan
Ohjaaja: Markus Lehmusruusu
Pääosissa: Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Eelis Kesäläinen, Pamela Tola, Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Ylermi Rajamaa

Synopsis:
Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta?

Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva lupaa kaikkea sitä, mitä aikaisemmatkin Risto Räppääjä -elokuvat: Iloisia ihmisiä, rikasta värimaailmaa ja tietenkin Iiro Rantalan musiikkia.

Aikuiskatsojalle yllätys ja pieni pettymyskin olivat täysin uudet näyttelijät Rauhan, Lennartin ja Elvin rooleissa. Pamela Tolan (Rauha Räppääjä) ja Jenni Kokanderin (Elvi-täti) sijaan kaipasin rooleihin Minttu Mustakalliota ja Riitta Havukaista. Jos Ylermi Rajamaata vertaa aikaisempiin Lennart Lindbergin rooleja tehneeseen Vesa Vierikkoon, onnistui Rajamaa hyvin.

Tarinassa käsitellään lapsille, nuorille ja aikuisille tuttuja tunteita: Ihastumista, mustasukkaisuutta, kateutta, menettämisen pelkoa ja tälle päivälle tyypillistä suorituskeskeisyyttä. Elokuvan opetusta ei pidä väheksyä. Kannattaa tutustua, ennen kuin tuomitsee. 3/5