Sushi tyyliin tarjottu lihakääryle

Tarveaineet 4 hengelle:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1-2 pakettia amerikanpekonia
pala Emmental-juustoa
1 purkki persikan puolikkaita
1 punainen paprika
suolaa, mustapippuria, valkosipulia

Ohje:
1. Suikaloi paprika, säilykepersikat ja juusto.
2 Sekota jauheliha, mausteet ja kananmuna tasaiseksi massaksi.
3. Lado pekonisiivut hieman limittäin leivinpaperin tai tuorekelmun päälle.
4. Lisää osa jauhelihasta pekonin päälle ohueksi levyksi siten, että alaosasta jää vähintään 4-5 cm ilman jauhelihaa.
5. Painele sormella pieni ura jauhelihalevyn ylälaitaan ja lisää kokomatkalle vierekkäin paprikaa ja persikkaa. Lisää niiden päälle suikaloitu juusto.
6. Kääri koko komeus tiukalle rullalle. Jauheliha ja pekonit riittävät kahteen-kolmeen rullaan.
7. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
8. Leikkaa hetken vetäytyneet kääryleet noin 3-4 cm:n paksuisiksi kiekoksi.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa lihasushit esimerkiksi lohkoperunoiden ja raikkaan salaatin kera. Kastikkeeksi sopii hyvin majoneesi. Ohjeen helppoon majoneesiin saat täältä. Lohkoperunat kannattaa ehdottomasti valmistaa itse. Ne on helppo tehdä eikä niistä tule läheskään niin rasvaisia, kuin tehdasvalmisteisista lohkoperunoista.

Ohje lohkoperunoihin:
1. Pese ja pilko noin 1 kg jauhoisia perunoita lohkoiksi. Jätä kuori perunoihin!
2. Laita perunalohkot kulhoon ja lisää joukkoon suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria.
3. Pyörittele hetki, että mausteet levittyvät tasaisesti perunoille.
4. Kaada perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä tasaisesti ympäri peltiä.
5. Pasita 225 asteessa noin 30 minuuttia.