Varkauden yritys

Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan 23.2.19 klo 09.38 Jyväskylän osalta seuraavaa:

Poliisi hälytettiin klo 00.46 Kauppakadulla sijaitsevaan ravintolaan, jossa henkilökunnan hallussa oli aggressiivisia asiakkaita. Paikalla selvisi, että järjestyksenvalvoja oli alkanut poistaa ravintolasta häiritsevästi käyttäytyvää miesseuruetta. Tässä vaiheessa yksi seurueen miehistä oli aloittanut aggressiivisen käytöksen ja mm. sylkenyt sekä ravintolan työntekijän että järjestyksenvalvojan päälle. Poliisipartio kuljetti nuoren aikuisen miehen päihtymyssäilöön rauhoittumaan. Hänen osaltaan tapahtumien yksityiskohtaisempaa kulkua ja syntyneitä vahinkoja selvitetään tarkemmin tutkinnassa. Alustava rikosnimike on lievä pahoinpitely. Samalla kertaa tuotiin putkaan myös 1990-luvulla miesasiakas, jota epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Kun järjestyksenvalvojat poistivat häntä ravintolasta, mies yritti käydä lipunmyyjän kimppuun. Lisäksi hän ehti lyödä avokämmenellä järjestyksenvalvojaa ennen kuin hänet saatiin hallintaotteeseen.

Vasarakadulla sijaitsevaan autokorjaamo-rengasliikkeeseen yritettiin murtautua klo 02.26. Paikalta ja sen läheisyydestä ei tavattu tekoon epäiltyjä henkilöitä. Alustavien selvitysten mukaan liikekiinteistöstä ei anastettu omaisuutta. Poliisi tutkii tekoa varkauden yrityksenä. Vihjeitä ja havaintoja tekijöistä sekä heidän käytössään olleesta ajoneuvosta voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Illan ja yön aikana poliisi kävi normaalin viikonloppuyön tapaan kotikäynneillä mm. selvittämässä perheväkivaltatapauksia ja muita riitoja sekä hiljentämässä häiritsevää meteliä. Aamuyön tunteina poliisipartiot ratkoivat erilaisia nahisteluja ja pahoinpitelytapauksia yleisillä paikoilla mm. Jämsän Himoksella klo 01.16, Hämeenkyrön Valtakadulla sijaitsevassa ravintolassa klo 02.30, Tampereen Verkatehtaankadulla sijaitsevassa ravintolassa klo 03.40, Jyväskylän Kauppakadulla sijaitsevassa ravintolassa klo 03.45 ja Tampereella Hatanpään Valtatiellä linja-autossa klo 04.10.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi