Avovankilan rakentaminen aloitetaan tänä keväänä

Ilmakuva Tourulasta lokakuussa 2013.

Avovankilaan tulevat vangit, joiden vankeus on päättymässä ja heitä valmistellaan vapauteen. Uusi vankila valmistuu syksyllä 2020.

Vastustusta nostaneen avovankilan rakentaminen alkaa Jyväskylän Tourulassa huhti-toukokuussa. Tourulan kampukselle tulevat asumisyksikkö, ikkunapaja ja palvelurakennus. Myös yhdyskuntaseuraamustoimisto siirtyy Cygnaeustalolta Tourulaan vuoden kuluttua syksyllä, kun uusi vankila valmistuu. Tällä hetkellä avovankila sijaitsee Laukaassa.

Uudelle vankilakampukselle sijoitetaan vankeja, joiden vankeusrangaistus on päättymässä.
– Vangit tulevat suorittamaan tuomionsa loppuvaihetta ja ovat vapautumassa pian. Heitä valmistellaan vapauteen. Jatkossa vankilaan tulee myös suoraan siviilistä tuomittuja, lyhytaikaisia vankeja, kertoo Laukaan vankilan ja Jyväskylän yhdyskuntaseuraamustoimiston johtaja Tuula Tarvainen.

Lue koko juttu
Teksti: Yle Keski-Suomen uutiset