Huhtasuo.fi kävi testaamassa ravintola Newrozin shish-vartaita

Ravintola Newrozin sali
on viihtyisäksi sisustettu.

Huhtasuo.fi pääsi vihdoin kaikilta kiireiltä ruokailemaan paikallisessa ravinlola Newrozissa. Newroz on tunnettu Jyväskylän ainoasta hiiligrillissä tehtävistä shish-vartaista ja tandorleivästään.

Ravintola on todella viihtyisä: jykevät puupöydät takonaulakoristuksin, sekä keskiaikaistyyliset massiiviset tuolit oikein houkuttelevat istumaan pöytään. Kun vihdoin oltiin ravintolaan ehditty, oli aivan pakko maista shish-vartaita ja tandorleipää.

Asiakas huomioitiin todella hyvin. Yksi meistä ei ole riisin ystävä ja vaikka annokseen kuului riisi, niin hänelle tarjottiin ilman erillistä pyyntöä vaihtoehtona ranskalaisia. Eikä tästä annokseen kuulumattoman lisäkkeen vaihdosta peritty lisämäksua, niinkuin monessa ravintolassa tehdään.

Shish-kebab ranskalaisilla

Annokset olivat herkullisen näköisiä ja esillepano oli erittäin tyylikäs. Ei mikään gourmet-keittiön roiskaisu lautasen keskellä ja kaksi heinää ristissä, vaan runsas, mutta ei ylipursuava.

Omistaja tietää seurueemme yhden ruokailijan olevan suuri chilin ystävä, joten hänen annokseen oli lisätty pienen pieni, mutta sitäkin tulisempi “yllätys”. Asiasta käytiin kyllä etukäteen varoittamassa.

Seurueemme kokki-jäsen arvostaa kaikkea ruokaa ja on elämänsä aikana syönyt lähes kaikkea mahdollista. Mutta tämä annos ja varsinkin vartaat, sekä tandorleipä olivat aivan taivaallisia. Annokseen kuului kaksi varrasta, lammas- ja kebabvarras.

Shish-kebab riisillä

Lammas oli suussa sulavaa ja hiiligrillillä paistettuna pieni savun aromi vain kruunasi makunautinnon. Kummankin vartaan yksi parhaista puolista oli se, etteivät ne olleet samalla tavalla rasvaisen tuntuisia, niin kuin monen muun paikan kebab tahtoo olla. Onko se juuri hiiligrillin ansiota?

Niille, jotka eivät tykkää mausteisesta tai tulisesta ruoasta, on tämä annos juuri heille tehty. Maut olivat rikkaita, mutta ei tulisia. Lisukkeena annoksessa oli todella herkullisia papuja tomaattisessa kastikkeessa ja toisessa kulhossa tarjoiltiin kirpeään mausteliemeen säilöttyjä juureksia ja kasviksia.

Entäpä ranskalaiset? Ne eivät todellakaan olleet mitään tikkuperunoita, vaan kunnollisen kokoisia ranskalaisia hyvällä, rapealla – jopa hieman karamellisoituneella – pinnalla ja pehmeällä sisuksella. Juuri sellaisia ranskalaisten kuuluukin olla.

Erityiskiitos vielä siitä tulisesta, pienestä yllätyksestä. Chili oli todella hyvä ja yllättävä. Ensipuraisulla suuhun tuli paprikamainen, hieman makea maku ja hetken päästä tuli todellinen tulinen yllätys. Polte ei kestänyt kauan, mutta se oli näin tulisenkin chilin ystävälle melko voimakas. Suositelen kaikkien tulisuuden ystävien kokeilemaan!

Iskender-kebab tacomajoneesilla

Yksi seurueemme jäsen on vannoutunut iskender-kebabin ystävä ja näin ollen hänen valintansa oli Newrozin iskender. Annos oli runsas jopa nälkäisen teinin mielestä ja siihen kastikkeeksi valittu tacomajoneesi sai häneltä erityiskiitokset: “En ole näin hyvää tacomajoneesi saanut missään muualla.” Muutenkin kebabannos sai kiitokset. Liha oli hyvää, eikä sellaista kuivan koppuraista tai öljyisen lötköä, niin kuin se monesti on. Leipä puolestaan oli sopivan ohutta ja maukasta. Leipään imeytynyt majoneesi teki siitä – jos mahdollista – vieläkin parempaa.

Jos et ole jo maistanut Newrozin shish-kebabia, suosittelemme lämpimästi! Ateria oli kyllä ihan jokaisen pisteensä ansainnut. 5/5