Italianpata

Nyt ei puhuta “lisää vain vesi” -einespussihirvityksestä, vaan jostain paremmasta.

Tarveaineet 4 annokseen:
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
370 g yrteillä maustettua Tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
3 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
2 dl pastaa (“raketti-spagetti”)
200 g herne-maissi-paprikaa
Mausteeksi mustapippuria ja savupaprikajauhetta
Pinnalle tuoretta persiljaa

Ohje:
1. Paista jauheliha pannulla.
2. Kuori ja pilko sipulit ja lisää jauhelihan joukkoon pannulle.
3. Kaada seos kattilaan ja lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja pasta.
4. Kun seos kiehuu, lisää liemikuutio ja mausteet.
5. Lisää joukkoon herne-maissi-paprika ja hauduta pasta kypsäksi.
6. Hienonna persilja ja ripottele padan pinnalle

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile Italianpata kevyen lisukesalaatin tai aurinkoraasteen kanssa.

Aurinkoraaste:
3-4 isohkoa porkkanaa
1 appelsiini

Ohje:
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
2. Kuori ja kuutioi appelsiini.
3. Sekoita hyvin ja anna makujen tasoittua 30 min.