Jyväskylä Ski Marathon

Eilen hiihdettiin Euroloppet Main Race -sarjaan kuuluva Jyväskylä Ski Marathon, joka tunnettiin viime kevääseen saakka Neljän vuoren hiihtona. Hiihtomatkoja oli neljä: 50 km perinteinen, 50 km vapaa, 30 km perinteinen ja 30 km vapaa. Pidemmän matkan hiihtäjät starttasivat Vaajakoskelta, 30 kilometriä hiihtävät lähtivät Huhtasuolta.

30 kilometrin vapaan hiihtotavan hiihtäjät
valmistautuvat lähtöön Huhtasuolta.

Sarjoista jokainen hiihtäjä löysi varmasti mieleisensä. 50 kilometrin matkoille tarjolla oli sarjat naiset/miehet yleinen, N/M40, N/M50 ja N/M60 sekä miehille M70-sarja. Kolmenkympin matkojen sarjat olivat naisten ja miesten kuntosarja. Lisäksi Huhtasuolta starttasi nuorten sarjat N/M16 ja N/M18.

Jyväskylä Ski Marathon keräsi runsaan osanottajamäärän. Esimerkiksi miesten sarjojen perinteisen hiihtotavan 50 km matkoilla tuloksen sai 175 hiihtäjää. Mukana näillä matkoilla oli myös kansanvälistä väriä, kun osallistujien joukossa oli urheilijoita mm. Liettuasta ja Saksasta. Naisten vastaavan hiihtotavan 50 km matkoilla tuloksen sai 46 osallistujaa. Kaikkien matkojen tulokset löydät Jyväskylä Ski Marathonin tapahtumainfo-sivulta kohdasta “tulokset”.

Hiihtäjien 30 kilometrin taival kohti Perunkaa alkoi Huhtasuon liikuntapuistosta.