Kanarisotto

Pitkäjyväistä riisiä, kanaa tai jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa, kuivaa ja mautonta. Tällaisena moni muistaa koulun risoton. Mutta risotto on jotain aivan muuta.

Tarveaineet 4 annokseen:
1 sipuli
2 dl valkoviiniä
8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
300 g broilerinsuikaleita
2 rkl öljyä
1 tl currya
3 dl risottoriisiä
1/2 tl timjamia
1 dl hienonnettua persiljaa

Ohje:
1. Kuumenna vesi ja lisää siihen kanaliemikuutiot.
2. Pilko sipulit, paista pannulla broilerin kanssa.
3. Lisää curry ja riisi.
4. Kuullota hetki ja lisää joukkoon valkoviini.
5. Lisää joukkoon kanalientä pienissä erissä. Älä päästä kuivahtamaan.
6. Kun koko nestemäärä on lisätty pannulle, hauduta riisit kypsiksi. Valmis risotto on “riisipuuromaista”.
7. Hienonna päälle persiljaa ennen tarjoilua.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa risotto salaatin tai vihannesten kanssa. Risotosta on helppoa tehdä eri muunnoksia. Broilerin voi korvata esim. lihalla, sienillä, sokeriherneillä, fenkolilla, lohella tai parsalla.