Mitä jos paikallisliikenteen linkillä pääsisikin Lidliin ja Minimaniin?

Eräs Fiksun liikkumisen raadin jäsen otti toimitukseen yhteyttä ja haluisi herätellä kansalaiskeskustelua aiheesta “Mikä reitti olisi matkustajien kannalta paras?”. Tässä hän esittää oman mielipiteensä. Ehdotuksen mukaan paikallisliikenteen linja-autolla numero 12 pääsisi muun muassa lähelle Lidliä ja Minimania.

Linjan 12 nykyinen reitti osuudella Palanderinkatu-Seppäläntie-Lohikoskentie (pysäkit Lahjaharjun hautausmaan kohdalla) eivät kyseisen linjan osalta palvele ketään. Jyväskylän paikallisliikenne tarjoaa linjoillaan 40 ja 41 sekä Koivuranta ja Uuraisten liikenne paikallisvuoroillaan kulkumahdollisuuden osuudella Jyväskylä-Laukaa, joten Lohikoskentien liikennöinti on taattu. Näin ollen linjan 12 ottaminen pois Lohikoskentieltä ja siirtäminen osuudelle Palanderinkatu-Vasarakatu-Merasin-Vapaaherrantie-Ailakinkatu-Rusokinkatu-Tourulantie ja siitä edelleen Vapaudenkatu olisi varsin varteenotettava vaihtoehto.