Onnen kukkuloilla

Kuva: Finnkino

Ensi-ilta: 15.3.2019
Kesto: 1 t 53 min
Genre: Komedia, romantiikka
Ikäraja: 7 (sisältää väkivaltaa)
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Staffan Lindberg
Pääosissa: David Hemmings, Sanna Sundqvist, Celie Sparre, Adam Lundgren, Helena af Sandeberg, Eagle-Eye Cherry, Dilan Gwyn, Filip Berg, Kjell Bergqvist, Monica Albornoz, Benke Rydman

Synopsis:
Onnen kukkuloilla on koskettava kuvaus ihmiskunnan perimmäisestä yhteisestä nimittäjästä – halusta rakastaa ja tulla rakastetuksi. Se kertoo viidestä eri-ikäisestä pariskunnasta, joiden elämät nivoutuvat toisiinsa toisaalta sattuman ja toisaalta tarkkaan harkittujen valintojen seurauksena. Kaikkia valintoja yhdistää kuitenkin sama työntövoima: rakkauden löytäminen.

Elokuva kehottaa meitä rakastamaan ja tulemaan rakastetuiksi juuri tässä ja nyt – on turha haikailla menneeseen tai odottaa liian pitkälle tulevaan.

Leffassa on ruodittu hyvin erilaisia rakastumisen, ihastumisen, parisuhteen ja eronkin ongelmia. Kuinka kaksi ujoa ja arkaa voi löytää toisensa, tai mitä tehdä, kun vanha suola alkaakin janottaa? Millaista on vanhemmalla iällä rakastua aidosti ensimmäistä kertaa elämässään? Millainen on parisuhde, kun ollaan enää isä ja äiti, eikä mies ja vaimo? Kuinka puhaltaa hiipuva hiili taas uudestaan liekkiin? Elokuva näyttää myös sen, miksi eksät ovat eksiä, vaikka vanha suola hieman janottaisikin. Onnensa kukkuloilla ei ole perinteinen romanttinen komedia, vaan se on elokuva rakkauden ja rakastamisen vaikeudesta ja ihanuudesta, koomisia ja humoristisia puolia unohtamatta.

Siitä huolimatta, että elokuvassa seurataan viittä eri pariskuntaa, juonta on helppo seurata, eikä elokuva ole sekava. Tapahtumat seuraavat luontevasti toisiaan ja lopulta koko ympyrä sulkeutuu. Leffa kutkuttaa romantiikan nälkäisen katsojan tunteita juuri sopivasti, mutta antaa myös analyyttisemmälle katsojalle ajattelemisen aihetta. Elokuva yllättää positiivisesti, koska se ei ole perinteinen, romanttinen komedia, joita mahtuu tusinaan 13. 4/5