Ranskalainen maalaispata

Mikä sopisi viikonlopuksi paremmin, kuin pitkään haudutettu pataruoka?

Tarveaineet padalliseen:
1 kg karjalanpaistilihaa
5 porkkanaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 purkki hillosipuleita
4-5 dl punaviiniä
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja (kuutioituja)
1 purkki kermaa
lihalientä
vehnäjauhoja suurustamiseen
Mausteiksi mustapippuria, laakerinlehti, paprikajauhetta ja tarvittaessa suolaa.

Ohje:
1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit reiluhkoiksi paloiksi.
2. Paloittele karjalanpaistilihat hieman pienemmäksi.
3. Paista ja mausta lihat pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä ja kaada ne pataan/isoon kattilaan.
4. Kuullota sipulit ja porkkanat ja kaada pataan.
5. Kun kaikki on paistettu, lisää punaviini ja lihalientä joukkoon. Lisää lihalientä niin, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät.
6. Lisää mustapippurit ja laakerinlehti. Kun pata alkaa kiehua, kaada hillosipuleista ja aurinkotomaateista liemi pois ja lisää pataan.
7. Hauduta pienellä lämmöllä vähintään 2h.
8. Kun pata on hautunut 2 h, tee suuruste: 3-4 rlk vehnäjauhoja sekoitetaan noin 3 dl kylmään vettä. Lisää suuruste pataan siivilän läpi ja lisää kerma.
9. Anna hautua vielä noin 30 min välillä sekoittaen.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa pata joko uuniperunoiden tai riisin kera. Lisukkeeksi sopii erittäin hyvin punajuuret tai kurpitsapikkelssi ja tuoreet vihannekset.