Sianlihakastike eli “läskisoosi”

“Läskisoosi” on monelle tuttu koulusta, mutta hyvin ja hartaudella tehty sianlihakastike on todellinen herkku. Sianlihan laatu ratkaisee paljon. Paras lihan ja rasvan suhde on 40/60.

Tarveaineet 4 annokseen:
500 g siankylkiviipaleita
5-6 dl vettä
1 iso sipuli
8 maustepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl voita
suolaa maun mukaan

Ohje:
1. Ota lihat lämpenemään huoneenlämpöön.
2. Pilko kylkiviipaleet noin 5 x 5 cm paloiksi.
3. Paista lihat omassa rasvassaan, mutta älä paahda. Siirrä kattilaan.
4. Kaada lihojen päälle sen verran vettä, että ne juuri ja juuri peityvät.
5. Jos pannulle ei ole jäänyt tarpeekis rasvaa lihoista, lisää joukkoon voita ja ja jauhot. Ruskista jauhot koko ajan sekoittaen. Älä polta jauhoja, sillä se tuo kastikkeeseen ikävän maun.
6. Kun jauhot ovat saaneet tarpeeksi väriä, lisää jauho-rasvaseos lihojen joukkoon hyvin sekoittaen.
7. Hauduta kastiketta vähintään puolitoista tuntia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile kastike hyvien perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisukkeeksi sopii puolukkahillo ja maustekurkkuviipaleet.