Chili con carne

Chili con carne on kaikille tuttu ruoka. Se on muutakin, kuin 400 grammaa jauhelihaa ja loput pussista. Chili con carne on helppo ja halpa valmistaa myös itse.

Tarveaineet isoon annokseen:

2 rkl öljyä
2 isohkoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
600 g jauhelihaa
2 purkkia tomaattimurskaa
puoli tuubia tomaattipyrettä
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
1 purkki kidneypapuja chilikastikkeessa
Suolaa, mustapippuria, parikajauhetta, chilijauhetta ja oreganoa.

Ohje:
1. Pilko sipulit ja suikaloi porkkanat.
2. Paista jauhelihat ja lisää joukkoon sipulit ja porkkanat.
3. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada ainekset pataan tai kattilaan ja lisää loput ainekset.
4. Kaada valkoisista pavuista liemi pois ja lisää joukkoon. Lisää kidneypavut liemineen.
5. Hauduta levyllä miedolla lämmöllä pari tuntia tai haudutuspadassa täydellä teholla neljä tuntia.

Tarjouluehdotus:
Tarjoile Chili con carne tumman riisin ja maissin kanssa.