Cottage pie

Tarveaineet yhteen isoon vuokaan:

700 g jauhelihaa
2 sipulia
3 porkkanaa
1 tl timjamia
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
2 rkl riista- tai kanttarellifondia
2,5 dl olutta
1 rkl Worchestershire-kastiketta
0,5 dl ketsuppia
Mauseeksi suolaa ja mustapippuria
400 g pakasteherneitä

Perunasose:
1 kg peunoita
2-3 dl maitoa
nokare voita tai margariinia ja suolaa

Ohje:
1. Tee perunasose ohjeen mukaan, korvaa keitinliemi vain maidolla.
2. Pilko sipuli ja porkkana pienehköiksi kuutioiksi.
3. Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon sipuli ja porkkanat. Kun sipuli alkaa saada hieman väriä, lisää joukkoon vehnäjauho hyvin sekoittaen.
4. Lisää joukkoon vesi ja olut pienissä erissä hyvin sekoittaen.
5. Lisää mausteet ja anna muhennoksen hautua seuraavan työvaiheen ajan.
6. Voitele vuoka ja levitä reilu puolet perunasoseesta vuoan pohjalle ja reunoille.
7. Kaada muhennos vuokaan ja peitä lopulla perunasoseella.
8. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile Cottage pie raejuustoisen vihersalaatin kera.

Salaatti:
1 pussi jääsalaattia
1 kurkku
1 rasia kirsikkatomaattia
1 purkki raejuustoa

Ohje:
1. Revi salaatti, suikaloi kurkku ja puolita kirsikkatomaatit.
2. Lisää joukkoon raejuusto ja sekoita nostellen.