Ei enää villasukkaa pääsiäispöytään

Tällä ohjeella saat herkullisen ja murean lammaspaistin pääsiäispöytään.

Tarveaineet paistiin:

2 kg lampaanpaistia
10 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
2 tl timjamia
2 tl salviaa
1 tl mustapippuria

Valelu:
3 dl punaviiniä
3 rkl siirappia

Ohje:
1. Sulata paisti niin, että sisälämpötila on noin +4 astetta.
2. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet ja tee paistiin veitsellä pieniä viltoja. Työnnä kynnenpuolikkaat viiltoihin.
3. Tee mausteista seos, esimerkiksi morttelissa, ja hiero se paistin pintaan.
4. Anna paistin maustua yön yli jääkaapissa.
5. Anna paistin olla huoneenlämmössä noin 1,5 h ennen paistamista.
6. Nosta paisti uunivuokaan tai reunapellille ja laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan.
7. Kypsennä paisti 125 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Valele paistia säännöllisesti koko paistamisen aijan.
8. Kääri kypsä paisti folioon ja anna vetäytyä puolituntia ennen leikkaamista.
9. Kastikkeen lampaalle saat paistolimestä. Keitä paistolientä hieman kokoon, tarkasta maku ja suurusta tummalla kastikesuurusteella.

Herkullista pääsiäistä!