Kasvismuhennos

Kasvismuhennokset voi valmistaa uunissa, hellalla tai haudutuspadassa.

Tarveaineet padalliseen muhennosta:

1 keskikokoinen (n. 400 g) bataatti
400 g lanttua
2-3 porkkanaa
2 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
500 g ruusukaalia
5 dl kasvis- tai lihalientä
1 pkt valkoisia papuja
Mausteeksi suolaa, mustapippuri ja rosmariinia.

Ohje:
1. Kuori ja kuutioi kaikki vihannekset (ruusukaalit lisätään kokonaisina).
2. Tee kasvis-/lihaliemi ja lisää sekaan mausteet.
3. Laita kasvikset joko uuni- tai haudustuspataan ja kaada liemi sekaan.
4. Kypsennys valmistustavasta riippuen:
– Hauduta uunissa 200 asteessa n. 1 tunti.
– Haudata hellalla, kunnes kasvikset on kypsiä.
– Hauduta haudutuspadassa ensimmäiset 2 h täydellä teholla ja 6 h puolella teholla.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile muhennos riisin tai ohran kanssa.