Minisankarit 2 – matkalla maailman ääriin

Kuva: Finnkino

Tiedot
Ensi-ilta: 19.4.2019
Kesto: 1 t 32 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Hélène Giraud, Thomas Szabo
Kieli: Ei puhuttua kieltä

Synopsis:
Pienessä, rauhallisessa kylässä Etelä-Ranskassa, jonne talvi on pikkuhiljaa tekemässä tuloaan, säilyketehtaan pakkaamossa pieni leppäkerttu nimeltä Junior joutuu vahingossa Karibialle toimitettavaan pahvilaatikkoon. Pelastaakseen poikansa Juniorin isän on ylitettävä Atlantin valtameri ja lennettävä tuntemattomaan maahan. Perillä sankarimme on löydettävä poikansa ja pelastettava uudet karibialaiset lajitoverinsa, joiden kotipaikkaa uhkaa rakennustyömaa. Ongelmaan on vain yksi ratkaisu: on koottava pelastuspartio!

Operaatio on suuri, mutta yhdessä uusien tuttavuuksien – toukkien, rukoilijasirkkojen, leppäkerttujen, muurahaisten ja hämähäkkien kanssa leppäkertut ottavat haasteen vastaan. Apuun rientävät myös uskolliset ystävät: musta hämähäkki ja Mandible, musta muurahainen. Ehtiikö pelastuspartio ajoissa?

Elokuvassa ei ole dialogia, sillä minisankarit puhuvat omalla kielellään.

Minisankarit on viihdyttävä, hauska ja nautittava koko perheen elokuva. Lapsille elokuva antaa kivan ja jännittävän seikkailun, kun taas aikuinen löytää elokuvasta lukuisia viittauksia aikamme kuuluisiin elokuvakohtauksiin. Kuvaus on toteutettu mielenkiintoisella tavalla yhdistämällä todelliseen maailmaan animoidut sankarit.

Elokuva kuljettaa tarinaa hauskasti ja sujuvasti. Taas kerran pieni leppäkerttu joutuu seikkailuun. Viimeksi vastassa olivat pahat muurahaiset ja nyt ihmiset, sekä kotiinpääsyn vaikeus. Ensimmäisestä Minisankarit-elokuvasta ovat mukana tutut mustat muurahaiset, pahisjengikärpäset ja tietenkin taidetta ja yksinoloa rakastava hämähäkki.

Isä-leppäkerttu kohtaa matkalla monta vaaraa, mutta samalla saa myös paljon uusia ystäviä. Elokuvasta ei myöskään puutu romantiikkaa. Takaa-ajokohtaukset on toteutettu todella hienosti. Välillä niihin on otettu tematiikkaa Star Wars Jedin paluun kiiturikohtauksista, välillä taas huimista lentokohtauksista tunnetuista sotaelokuvista. Minisankarit on hauska elokuva, vaikka dialogia elokuvassa ei olekaan. On kuin lauma Star Warseista tuttuja R2-robotteja keskustelisi: Surinaa, piipitystä ja pörinää. Vaikka puhe puuttuukin, pystyy katsoja helposti kääntämään päässään surinan ja piipityksen oikeaksi dialogiksi.

Jos pidit Minisankarit 1 -elokuvasta, on tämäkin osa nähtävä. Vaikka et olisikaan ensimmäistä elokuvaa nähnyt, on tämä katsomisen arvoinen leffa. 3,5/5