Notre-Damen palo saatiin sammutettua

Kuva: Kata Na

Palo aiheutti mittavat vahingot rakennukselle ja sammutustyöt olivat erittäin haastavat. Palomiehet joutuivat mm. suojautumaan satavalta sulalta lyijyltä. Paloa oli sammuttamassa satoja palomiehiä ja tietojen mukaan ainakin yksi palomies olisi lokkaantunut sammutustöissä.
Alustavien tutkimusten perusteella palo sai alkunsa vahingossa. Poliisi raportoikin, että mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että palo olisi tahallisesti sytytetty, vaan palo olisi johtunut inhimillisestä vahingosta.

Muun muassa kirkon 90 metriä korkea keskustorni romahti palon aikana ja suurin osa kirkon katosta tuhoutui. Kirkon kuuluisien ruusuikkunoiden kohtalosta ei vielä tarkkaan tiedetä. Katedraalin päärakenteet saatiin pelastettua ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi, että kirkko rakennetaan takaisin vanhaan loistoonsa.

Lisää Notre-Damen palosta löydät mm. alla olevista uutisista.

Iltasanomat: Notre Damen palo on saatu hallintaan
Iltasanomat: Mittaamattoman arvokkaat aarteet Notre Damessa


BILLABONG Vids II