Pääsiäisen halvin ruokakori

Koriin kerättiin ruoka-aineet pää- ja jälkiruokaa silmällä pitäen. Pääruoaksi valikoitui perinteisesti lampaan paisti, valkosipuliperunat ja salaatti. Jälkiruoaksi mämmiä vaniljakastikkeen kera ja kahvit juodaan pääsiäismunien kanssa. Ohjeet ruokiin löydät jutun lopusta.

Valitsimme liikkeiksi vain Seppälän alueen isot marketit, koska kaikkien tuotteiden saatavuus pienistä lähikaupoista oli epävarmaa. Lidlistä ei ollut vertailun tekopäivänä saatavilla pashaa eikä pääsiäislimppua, joten arvioimme muiden liikeiden hintojen perusteella hinnat näille kahdelle tuotteelle, jotta saimme saksalaismarketin ostoskorille vertailukelpoisen loppusumman.

Korin hinta laskettiin halvimman tuotteen mukaan tuotteiden normaaleista hinnoista. Kaupparyhmien omat tuotemerkit pääsivät mukaan koriin.

Joidenkin tuotteiden pakkauskoot eivät täsmänneet markettien välillä. Esimerkiksi Lidlin mämmin myyntipakkaus oli kooltaan 500 g, kun muissa kaupoissa mämmiä myytiin 700 gramman paketeissa. Tällöin laskimme kilohinnan mukaan tuotteelle muita kauppoja vastaavan pakkauskoon hinnan.

Muutamia asia on syytä mainita taulukosta. Citymarketin tomaattien hinta on terttutomaattien kg-hinta. Emme löytäneet em. kaupasta irtotomaatteja. Lampaanpaisti on todellisuudessa vain Prismassa lammasta, muista liikkeistä löytyi vain karitsaa. Lisäksi Minimanin paisti on lihatiskistä ja marinoitu, kun muissa ruokakaupoissa paistit olivat pakasteena.

Kyseessä on jälleen lehden oma tutkimus, ei virallinen markkinatutkimus.

Ruokaohjeet ruokakorin sisällöstä.

Lampaanpaisti
Valkosipuliperunat
Salaati ohje:
Revi salaatti sopiviksi paloiksi
Suikaloi kurkku
Kuutio tomaatti
Sekoite nostelemalla

Kastikkeeksi sopii esim. oliiviöljy, tai sitruunanmehu.