Sepän lenkki

Kevät keikkuen tulevi. Lisääntynyt valon määrä ja lämpenevä ilma herättävät horrostavan toimittajan talvikoomasta, alkaa tehdä mieli lähteä liikkeelle. Tähän saakka Huhtasuo.fi:n toimittaja on keksinyt erittäin helposti syitä olla lähtemättä liikkeelle: Selkä on kipeä, sattuu jalkaan. Talvella oli kylmää ja liukasta – tai tuuli ja satoi lunta, nyt on ilma harmaana katupolystä. No kesällä on kuitenkin liian kuuma – tai sataa jatkuvasti vettä. Syksyllä sataa ainakin! Ja on pimeää. Keksitäänkö vielä lisää?

Ei keksitä! Nimittäin GOGO Express ja kauppakeskus Seppä ovat ratkaisseet kaikki edellä mainitut “ongelmat”. Ratkaisu on nimeltään Sepän lenkki. Kyse on kaiken ikäisille tarkoitetusta kauppakeskuskävelystä. Paikan päällä on GoGo Expressin ammattitaitoinen fysioterapeutti, joka luotsaa läpi lenkin alkuverryttelystä alkaen. Ettei lenkki olisi liian yksitoikkoinen ja pelkkää Sepän ympäri kävelemistä, lenkkiin on sisällytetty toiminnallisia osuuksia kauppakeskuksen porraskäytävässä ja parkkihallin aulassa.

Toimittaja ei todellakaan ole mikään aamuihminen, joten siinä olisi jälleen ollut oiva syy olla osallistumatta klo 10 startanneeseen Sepän lenkkiin. Mutta työt vaativat, joten ei auttanut, kuin lähteä liikkeelle.

GOGO Expressin Perttu Hautalampi (vas.)
ja Timo Minkkinen

Sepän Pajalle, XXL:n edustalle, kerääntyy kourallinen ihmisiä. GOGO Expressin Timo Minkkinen ottaa ryhmän haltuun, joten lenkki voi alkaa. Ensin lämmitellään vartalonkierroilla ja kyykyillä.
– Kyykkää sen verran syvälle, kuin itsestä hyvälle tuntuu, huomauttaa Minkkinen. Ja sitten lähdetään laittamaan töppöstä toisen eteen. Kierretään kauppakeskus muutaman kerran sellaisella kävelyvauhdilla, että heikompikuntoinen toimittajakin pysyy matkassa, eikä edes puuskuta – ainakaan paljon.
Tällaista dataa toimittaja sai kerättyä
tekemästään Sepän lenkistä.

Sepän lenkki muodostuu siis kauppakeskuksen kiertämisestä, jonka lomassa käydään tekemässä kaksi pientä porraskävelyä ja kaksi pientä keppijumppaa. Ei tehdä veren maku suussa, vaan omaa kehoa kuunelle. Kun tunnin lenkki on takana, toimittajalla on hiki. Mutta onpa hyvä fiilis!
Toimittaja liikkui 28 min
rasvaa polttavalla sykealueella.

Sepän lenkki järjestetään tiistaisin vielä 7.5. ja 4.6. Kokoontuminen XXL:n edessä klo 10.