Täydellinen karjalanpaisti pääsiäiseksi

Jos lammas ei maistu, niin karjalanpaisti toimii aina juhlapöydän lihaisena herkkuna. Tällä ohjeella onnistut varmasti. Muista vaan varata reilusti aikaa.

Tarveineet karjalanpaistiin:

600 g luutonta naudanlihaa
600 g porsaanlihaa
3-4 sipulia
10 kokonaista mustapippuria
1 l vettä
2 tl suolaa

Ohje:
1. Laita uuni lämpenemään 300 asteeseen.
2. Kuutio lihat reiluiksi kuutioiksi.
3. Levitä lihat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 300 asteessa 8 minuuttia.
4. Laske uunin lämpötila 80 asteeseen ja laita lihat pataan tai uunin kestävään kattilaan.
5. Pilko sipuli isohkoiksi paloiksi ja lisää lihojen joukkoon.
6. Lisää vesi, suola ja pippurit ja laita astia uuniin.
7. Hauduta uunissa 80 asteessa noin 10 tuntia.

Voit tehdä karjalanpaistin myös haudutuspadassa. Ohje on muutoin sama, mutta hauduta paistia 10 tuntia puolella teholla.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile karjalanpaisti perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisukkeeksi vihersalaattia tai suolakurkkua.