Tomaattinen uunisei

Tämä helppo ja halpa uunikala käy niin arkeen ja vähän juhlavampaakin pöytään.

Tarveaineet 4 annokseen:

400 g seitä
suolaa
1-2 rkl öljyä
1 porkkana
100 g herneitä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
juustoraastetta
400 g valkosipulitomaattimurskaa
mausteeksi mustapippuri ja ripaus chilijauhetta

Ohje:
1. Laita kalapalat vuokaan ja ripottele suolaa päälle.
2. Suikaloi porkkana, kuutio sipuli ja murskaa valkospuli.
3. Kuullota kasviksia tilkassa öljyä ja lisää mustapippuria.
4. Lisää joukkoon tomaattimurska ja herneet ja hauduta hetki.
5. Kaada kastike kalojen päälle ja lisää juustoraaste.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile uunikala perunasoseen tai riisin kanssa. Sivusalaatiksi sopii hyvin vaikka marinoitu kurkkupasta.

Marinoitu kurkkupasta:
1 kurkku
suolaa
tilliä

Ohje:
1. Tee kurkusta pitkiä ohuita siivuja esimerkiksi kuorimaveistellä tai juustohöylällä.
2. Ripottele päälle hieman suolaa ja tilliä. Sekoita hyvin, mutta varovasti.
3. Anna maustua 30 min ennen tarjoamista.