Valkosipulilla täytetty kana

Tämä on loistava vaihtoehto pääsiäisen juhlapöytään lampaan tilalle.

Tarveaineet:

1 raaka broileri
2 sitruunaa
1 valkosipuli
Mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta, timjamia ja rosmariinia
Oliiviöljyä
Voita
Perunoita

Ohje:

1. Pyyhi ja kuivaa broileri talouspaperilla.
2. Pilko sitruunat neljään lohkoon ja purista niiden mehu isoon kulhoon.
3. Laita mehun joukkoon sitruunankuoret. Kuori ja pilko kokonaisen valkosipulin kynnet sitruunamahun joukkoon.
4. Lisää reilusti timjamia ja rosmariinia (mielellään tuoretta) sekä muut mausteet.
5. Pyörittele broileria maustekulhossa.
6. Täytä kana sitruunankuorilla, valkosipuleilla, voinokareilla ja yrteillä.
7. Puolita perunat ja lisää oliiviöljyä vuoan pohjalle. Lisää perunapuolikkaat vuoan pohjalle.
8. Pane kana vuoalle ja kaada osa sitruuna-mausteliemestä broilerin päälle.
9. Paista 175 asteessa noin 1 h 15 min. tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta.

Tarjoiluehdotus:
Broilerin kanssa sopii erinomaisesti tomaatti-punasipulisalaatti.

Tomaatti punasipulisalaatti:
3 tomaattia
2 punasipulia

Ohje:
1. Viipaloi punasipulit ja tomaatit.
2. Kasaa ne kerroksittain tarjoiluastiaan
3. Laita kerrosten väliin ripaus suolaa ja mustapippuria.
4. Lorauta oliviöljyä.