Bamse ja jymykello

Kuva: Finnkino

Tiedot

Ensi-ilta: 30.5.2019
Kesto: 1 t 3 min
Genre: Perhe-elokuva, animaatio
Ikäraja: S
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Christian Ryltenius

Synopsis:
“Bamse ystävineen valloittaa elokuvateatterit uudella ihanalla seikkailulla! Aiemmista elokuvista tutut ystävämme vievät katsojat seikkailuun niin maalla kuin merellä. BAMSE JA JYMYKELLO -elokuvassa Bamse oppii jotakin tärkeää; olemalla oma itsensä pääsee pidemmälle kuin uskoisikaan. Se on asia, joka Kasimir Ketun olisi myös hyvä ymmärtää.
Suomenkielisissä äänirooleissa mm. Carla Rindell, Juha Muje
, Jussi Vatanen ja Jaakko Saariluoma.

Ännu ett nytt härligt bioäventyr med Bamse och hans vänner intar biograferna. I denna film återser vi många karaktärer vi mött i de tidigare två filmerna och de tar oss med på ett spännande nytt äventyr både på land och till havs, där våra vänner möter nya typer och utmaningar. I Bamse och dunderklockan måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.”

Edellinen kerta kun, Bamsen seikkailuja olen katsellut, oli lapsena ja silloin hahmo tunnettiin Maailman Vahvimpana Nallena. Elokuva oli, kuin paluu lapsuuteen: Valkovuokkometsä on ennallaan ja Bamse edustaa edelleen ystävällisyyttä, kiltteyttä sekä oikeamielisyyttä ja susiserkukset ilkeyttä. Kilpinen oli jo lapsena suosikkihahmoni ja niin se oli myös tässä elokuvassa. Kilpisen rauhallisuus ja hauskat inovatiiviset vekottimet, joilla hän helpottaa arkeaan, sekä Kilpisen hyperaktiivinen, mutta pelokas Pupu-ystävä, ovat hauskaa seurattavaa koko elokuvan ajan. Ja oppiihan Pupu jotain aivan uuttakin tässä elokuvassa.

Elokuvan taustatarina on hyvin perinteinen, mutta siihen on tuotu uusia elementtejä. Kaupungin tunnettu pahis-kettu on ollut jo pitkään ihastunut kaupungin kauniiseen nalle-tyttöön, mutta miten saavuttaa tytön suosio? Susiserkukset saavat taas perinteisen, ahneiden rosvojen osan ja lähtevät tavoittelemaan “kuuta taivaalta”. Mutta yhden aarre on toiselle roska… Kilpinen ja Pupu lähtevät matkalle hakemaan jymykelloja kaukaiselta saarelta ja näiden teemojen kautta elokuva onkin jakautunut periaatteessa kolmeen eri osioon, jotka nivotaan loppuun mennessä yhteen. Elokuva ei kuitenkaan ole sekava, vaikka kolmea eri tarinaa kuljetetaankin yhdessä, vaan se on hyvin selkeä ja jopa hauskaa seurattavaa. Elokuva ei ole pitkä, vain 63 min, joten se soveltuu myös perheen pienempien katsojien nähtäväksi. Näin aikuisen katsojan mielestä ihan viihdyttävä tunnin animaatioelokuva, jonka voisin hyvin kuvitella katsovani lapseni kanssa – mikäli lapseni olisi vielä kohderyhmää. 3,5/5