Perinteinen hernekeitto

Elämme kevättalkoiden aikaa ja mikä onkaan talkoisiin parempi ruoka, kuin perinteinen hernekeitto.

Tarveainet kolmeen litraan keittoa:

500 g kuivattuja herneitä
2 1/2 l vettä
500 g jauhelihaa tai palvikinkkua
1 tl suolaa
1 sipuli
mustapippuria rouhittuna
2 rkl sinappia
2 tl meiramia

Ohje:

  1. Huuhtele herneet vedellä ja pane ne likoamaan yön yli. Liota herneet noin puolessa keiton kokonaisvesimäärästä (noin 1,5 l).
  2. Lisää kattilaan loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois.
  3. Paista jauhelihat ja lisää ne/palvikinkku keittoon.
  4. Kuutio sipuli ja lisää keittoon.
  5. Hauduta keittoa, kunnes herneet alkavat olla kypsiä. Lisää joukkoon sinappi, meirami ja suola. Anna vielä hautua, kunnes herneet ovat täysin kypsiä ja keitto alkaa saeta.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile hernekeitto sinapin ja ruisleivän kanssa.