Jäikö vapulta nakkeja syömättä?

Tässä muutama resepti, joihin voit käyttää vapusta jääneitä nakkeja.

Nakkistroganoff
300-400 g nakkeja
1 sipuli
1 rlk öljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 rkl tomaattisosetta
2 tl soijakastiketta
1 dl ruokakerma
1 dl suolakurkkuviipaleita
Mausteeksi mustapippuria, basilikaa ja suolaa.

Ohje:
1. Viipaloi nakit, kuutio suolakurkut ja hienonna sipuli.
2. Ruskista nakit ja sipuli kevyesti pannulla.
3. Ripottele pinnalle jauhot ja sekoita hyvin.
4. Lisää joukkoon vesi vähän kerrallaan hyvin sekoittaen.
5. Mausta kastike tomaattisoseella, soijakastikkeella, basilikalla ja mustapippurilla.
6. Hauduta noin 5 minuuttia ja lisää kerma.
7. Kiehauta kastike ja lisää lopuksi suolakurkkuviipaleet joukkoon.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile stroganoff perunoiden tai perunasoseen ja salaatin kanssa.

Nakkipiirakka
Pohja:
100 g voita tai margariinia
65 g Emmental-raastetta (normaali tai mustaleima)
1 dl vehnäjauhoja
reilu 0,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 rlk dl vettä



Täyte:
200 g nakkeja
1 sipuli
tilkka öljyä
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
60-70 g juustoraastetta
Mausteeksi suolaa ja mustapippuria

Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon myös juustoraaste.
2. Nypi rasva ja kuiva-aineet hyvin ja lisää neste.
3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja nosta se jääkappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.
4. Viipaloi nakit ja kuutio sipuli. Kuullota niitä pannulla.
5. Sekoita kermaviili, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään.
6. Levitä taikina tasaisesti piirakkavuokaan.
7. Laita nakki-sipuliseos vuokaan ja kaada kermaviili-munaseos päälle.
8. Paista 200 astetta 25 min.