Leijonat rutiinipelillä 3-0 voittoon

Illan ottelussa Leijonat mittaa Ranskan kunnon. Suomi johtaa maiden kohtaamisia 3-1. Kaksi vuotta sitten Suomi hävisi Ranskalle heidän kotikisoissa.

Ja siitä alkaa 60 minuuttia tiukkaa taistelua.

Jos edellisessä Suomen pelissä oli vauhtia vähän liikaakin, ei tässä pelissä ole ollut sitä ongelmaa. Peli on ollut kuin viidenkympin hiihdon ensimmäiset kilometrit. Kenelläkään ei ole kauheaa kiirettä.

Peliä on pelattu kahdeksan minuuttia, kun Ranska saa ensimmäisen jäähyn.
Heti saa Leijonat mylläkän Ranskan maalille. Peli pyörii ylivoimalla Ranskan maalilla, mutta maaliin vaan ei saada kiekkoa.

Se on siinä. Leijonat siirtyy ylivoimalla 1-0 johtoon. Maalin tekijänä Kiviranta. Ja samantien Suomi pääsee pelaamaan uuden ylivoiman.


Kun avauserää on jäljella seitsemän minuuttia, pääsee Leijonat pelaamaa viidellä kolmea vastaan. Vielä on minuuttia aikaa pelata viidellä neljää vastaan.

Erän pari viimeistä minuuttia on mennyt ranskalaishallinnassa. Vaikka Gallianpojat ovat kovasti rynnistäneet, erätauolle lähdetään Leijona johdossa 1-0.

Mikkola laukoo
ja peli on 2-0.

Toinen erä pyörähtää käyntiin. Toinenkin erä on lähtenyt melko verkkaisella vauhdilla liikkeelle. Vaikka tempo ei olekaan kova, ampuu Mikkola komean maali. Peli suomelle 2-0.Viisi minuuttia on pelattu toista erää, kun Suomi pääsee pelaamaan taas ylivoimaa.
Harhasyötöstä pääsee ranskalainen yksin läpi, mutta Lankinen torjuu kavennusyrityksen.

10 minuuttia on toistakin erää jo pelattu. Vauhti ei edelleenkään ole pelissä päätähuimaava.
Reilu kahdeksan minuuttia on toista erää jäljellä, kun Suomi saa ensimmäisen rangaistuksen. Sallinen jäähyaitioon estämisestä.

Kakko-show taas päällä Ranskan maalilla, vaikka Leijonat pelaakin alivoimaa.

Erän lopun joutuu Suomi pelaamaan alivoimaa, Hakanpää saa 2 minuuttia kiinni pitämisestä. Ranskan ylivoima on melko puhditonta. Kaksi laukausta saatiin Lankiselle asti. Toinen erä päättyy tilanteessa 2-0.

Kiekko putoaa jäähän ja ottelun viimeiset 20 minuuttia alkaa.

Tempo on tässäkin erässä ollut melko verkkainen. Viisi minuuttia on pelattu ja vauhti on kuin höntsä treenissä.

10 viimeistä minuuttia ottelusta jäljellä. Ranska yrittää ja Suomi pelailee. No se pelailukin riittää.

Sallinen nostaa rystyltä suoraan juomapulloon ja peli on 3-0.
3.28 ottelua jäljelle, kun kolmannen maalin tekijä Jere Sallinen jäähyaitioon.

Leijonat pelaa ottelun loppuun ylivoimalla, kun ottelua jäljellä reilu minuutti. Suomi voittaa Ranskan rutiinipelillä 3-0.

Tiistaina Suomi kohtaa päiväpelissa Saksan klo 13.10